Търсене в този блог

сряда, 27 януари 2010 г.

Овесени бисквити без захар

Тези бисквитки не са сладки - като си направя една доза (около 10) ги хапвам по 2-3 на ден в комбинация със сушени плодове, мляко с какао, кафе със захар и други сладки неща. Също така могат след като се охладят, да се намажат с мед и канела.

Необходими продукти: около 150 гр овесени трици и ядки смес, 1 шепа стафиди, 3 яйца, 1 ч.л. канела, 1 ванилия, лимонов сок, какао на вкус, бакпулвер.

Начин на приготвяне: Всичко се разбърква добре в купа. Бисквитите се оформят върху хартия за печене и се пекат 20 мин на около 200 градуса. Моите са с диаметър около 6-7 см.

Калоричността на една бисквита е около 70 ккал.

събота, 23 януари 2010 г.

По-далеч

Никога не съм била по-далеч - от мозъка си, от съзнанието си, от миналото си, от бъдещето си, от себе си, от страховете си, от чувствата си, от ума си, от токът по нервните снопчета, носеши информация до мозъка ми.
Плувам, рея се, floating, една голяма, теклива, безсмислена каша. Пълно изгубване в пространството - без смисъл, надолу или нагоре, без усет. Нищо. Пълно нищо. И една-две чаши кафе.

Не мога да образувам и да задържа нито една мисъл, не мога да създам нито един спомен, не мога да усетя нищо, освен леко раздразнение, дължащо се на кофеина и многото задачи, които всяка изминала минута прогресивно НЕ изпълнявам.

Слушам една и съща песен стотици пъти, лежа на поляна - тревата е зелена и свежа - и гледам небето. Което е синьо. Наоколо е топло. Това е всичко. Друго няма.

После ставам, разбърквам супата на котлона, и се връщам в точката. Мисля, че дори не мигам. А песента продължава да се върти все една и съща.

Или съм влюбена, или преуморена, или затъпяла спонтанно и още повече от обичайното. Нито едно от трите състояния няма бъдеще :) Само може да доведе до временни сътресения в настоящето. Предполагам. Оставям задълбочените размисли за по-късно, ако все пак дойде период, в който имам мозък. Отивам да лежа на зелената поляната и да гледам синьото небе. По шарен бански. И се надявам да започна да мигам, защото ще ми изскочат очите от тоя кофеин.

вторник, 19 януари 2010 г.

Junk day

За първи път от много време вчера ядох цял ден junk food. Взèми тия бисквити, кексове, пуканки за микровълнова, "натурални" сокове, пържена царевица. Излишно е да казвам, че най-много пострада коремът ми... Усещането е ужасно.

Днес се връщам към нормалния ми режим на хранене. Май имах нужда от един джънк ден, за да осъзная колко хубав и подходящ за мен начин на хранене съм си изградила - (почти) без боклуци, без псевдохрана.

За днес:
Закуска - киви, банан
Междинно - елда със сирене, мляко с нес
Обед - 1 парче печена тиква, 200гр. кисело мляко 2%, 1 варено яйце, 6 маслини
Междинно - 1 банан, 200 гр. кисело мляко 2%,
Вечеря - 200 грама дроб-сърма, 3 парчета рачел (2х2х2), 2 тъмни бири

понеделник, 18 януари 2010 г.

Кокичета

Мразя да хвърлям букети от изсъхнали кокичета :(


.....


От няколко дена се чудя колко молекули H2O има в една чаша вода. Обещавам скоро да ги сметна.

Вино от последния петък

Снощи намерих стара, забравена бутилчица червено вино в хладилника. Имаше вкус на нещо като ракия, цветът също беше ракиен. Всъщност е минала почти цяла година, откакто я оставих там. Виното се е скапало. Добра метафора и за животът ми, вероятно. Напук на всичко обаче, аз се чувствам добре... било то и само понякога :)

неделя, 17 януари 2010 г.

Начало :)

Йей. Честито :)

Искам бира с водка, нищо друго не ща!

Уморена и доста отегчена, леко изнервена и с много желание за живот започвам да водя този блог!

Пълен напред :)